Confidentialitate

Protectia datelor cu caracter personal


  • Politica de confidențialitate

 

  1. SC. RALADOPTIK STORE SRL . va respecta legile românești în vigoare privind confidențialitatea datelor; nu va transmite datele personale ale utilizatorilor site-ului către terți și se obligă să le folosească numai în scopul stabilirii contactului cu clienții săi. Colectează informațiile pentru a putea onora comenzile și pentru a servi cât mai bine clienții cu informații referitoare la starea comenzilor sau a livrării.

 

  1. SC. RALADOPTIK STORE SRL nu încurajează SPAM-ul, nu furnizează datele de contact ale clienților unor terți (persoane fizice sau juridice), nu vinde, nu oferă, nu face schimb de adrese de e-mail obținute prin intermediul acestui site, nu transmite adresa dumneavoastră de e-mail altor persoane care acceseaza paginile acestui site, fără acordul clientului.

 

  • Prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Prezenta Politică de Confidențialitate descrie categoriile datelor dvs. pe care le prelucrăm, modalitatea și scopurile în care le colectăm, în ce situații transferăm și/sau dezvăluim date cu caracter personal și diversele drepturi și opțiuni de care dispuneți în acest sens. In mod normal, website-ul poate fi utilizat fără introducerea de date cu caracter personal. Când date cu caracter personal sunt colectate pe site (precum: nume, prenume, adresa de e-mail, adresa de livrare, dioptrie, raza de curbura, aditie si distanta pupilara), acestea sunt colectate întrucat persoana interesata furnizează aceste date în mod voluntar.

Ca regulă, S.C. RALADOPTIK STORE SRL colectează și prelucrează datele pe care utilizatorii site-ului sau clienții aleg în mod liber să le furnizeze.

Politica de confidențialitate a S.C. RALADOPTIK STORE SRL se aplică oricărui vizitator/utilizator al site-ului, precum și oricăror date cu caracter personal prelucrate.

In măsura în care nu doriți ca datele dumneavoastră cu caracter personal să fie prelucrate de către noi vă sfătuim să nu ne accesați website-ul, să nu vă înregistrați sau să nu ne transmiteți, documente/informații care conțin date cu caracter personal.

 

Categorii de date prelucrate

 

S.C. RALADOPTIK STORE SRL  colectează și prelucrează doar datele cu caracter personal pe care utilizatorii/vizitatorii le pun la dispoziția, prin accesarea și vizitarea de către aceștia, a site-ului, prin solicitarea livrării produselor noastre, prin una din modalitățile puse la dispoziția dvs., respectiv prin crearea și actualizarea contului pe care îl înregistrați prin utilizarea website-ului.

De asemenea, colectăm informații cu ajutorul modulelor cookie (“cookie-uri de sesiune” si “cookie-uri persistente”) pentru a ne ajuta să vă identificăm atunci când vizitați website-ul.

De asemenea, este posibil ca terțe părți, având calitatea de furnizori de aplicații, instrumente, widget-uri și plug-in-uri de pe site-ul nostru, să folosească mijloace automate de colectare a datelor privind interacțiunea dumneavoastră cu respectivele platforme. In această situație, datele sunt colectate direct de acei furnizori, ceea ce înseamnă că în legătura cu colectarea de date făcuta de către furnizorii respectivi, persoanele ale caror date sunt prelucrate de către aceștia trebuie să consulte politicile de protecția datelor și notele de informare ale acelor furnizori întrucat, în cazul acelei prelucrări, se aplică politicile furnizorilor. Sub rezerva legislației aplicabile, S.C. RALADOPTIK STORE SRL nu este responsabilă pentru practicile acestor furnizori privind protecția datelor.

De asemenea, putem folosi servicii analitice ale unor terțe părti pe website, cum ar fi cele ale Google Analytics. Furnizorii care administrează aceste servicii folosesc tehnologii precum cookies, web server logs si web beacons pentru a ne ajuta să analizăm modul în care utilizați website-ul nostru. Datele colectate prin aceste mijloace (incluzand adresele IP) pot fi transmise acestor furnizori sau altor terțe părti relevante care folosesc aceste date, de exemplu, pentru a evalua utilizarea website-ului.

Următoarele tipuri de date cu caracter personal pot fi prelucrate de S.C. RALADOPTIK STORE SRL:

– Nume, prenume, adresa de e-mail și parola, când vă înregistrați pe website, date de contact (cum ar fi numărul de telefon, domiciliul/resedința și adresa de livrare), pentru cazul în care plasați o comandă, date privind starea de sănătate atunci când comandați produse ce se produc în funcție de datele privind starea de sănătate pe care ni le furnizați în cazul lentilelor de vedere și a lentilelor de contact cu dioptrii. Datele privind sănătatea ce pot fi furnizate sunt: informații privind cilindrul, axul, sfera, distanța pupilară, diametru, raza de curbură și adiție.

– Informații comerciale suplimentare prelucrate în mod obligatoriu într-un raport contractual cum ar fi plăți efectuate și detalii cu privire la contul bancar;

-Istoricul de comenzi transmise către societate.;

-Prin formularul privind adăugarea unei noi adrese sunt colectate următoarele categorii de date: prenume, nume, companie (daca clientul este persoană juridică), adresa, cod poștal, oraș, țara, număr de telefon, județ, căsuța pentru informații suplimentare.

 

Colectarea datelor cu caracter personal

 

Putem colecta date cu caracter personal cu privire la dvs. în anumite împrejurări, inclusiv:

-In momentul în care navigați, solicitați informații sau interactionați pe website-ul nostru.

-In momentul în care ne contactați, prin intermediul formularului de contact, adresei de e-mail sau al numărului de telefon, paginii noastre de Facebook, pentru a ne cere informații și /sau detalii despre un produs sau o comandă, respectiv formulați o reclamație și/sau o sesizare.

-In momentul în care vă creați cont pe website-ul nostru.

-In momentul în care ne puneți, în orice fel, la dispoziție, informații despre dvs., în vederea achiziționării de produse

-In anumite împrejurări, colectăm date cu caracter personal cu privire la dvs. de la o sursă terță. Spre exemplu, putem colecta date cu caracter personal de pe canalele de social media. Vă rugăm să citiți termenii și condițiile de confidențialitate a respectivelor platforme. In orice caz, cu privire la datele pe care le colectăm de la terți, prezentele condiții se aplică corespunzător.

 

Temeiuri juridice

Orice operațiune care reprezintă o prelucrare, conform legii (cum ar fi, dar fără a se limita la colectare, stocare, înregistrare, structurare, adaptare sau modificare, extragere, consultare, utilizare, divulgare prin transmitere, distrugere) a datelor dvs. cu caracter personal va fi efectuată pe baza unuia dintre temeiurile juridice de mai jos:

-Prelucrarea este necesară în vederea încheierii și/sau executării unui contract cu dvs.;

-Prelucrarea este necesară în vederea respectării unei obligații legale;

-Prelucrarea este necesară în scopul intereselor legitime cu excepția cazurilor în care interesele sau drepturile și libertățile dvs. fundamentale prevalează asupra acestor interese

-Prelucrarea este efectuată în temeiul consimțământului dvs. prealabil și explicit, în cazul prelucrării datelor cu caracter personal referitoare la sănătate atunci când comandați produse ce încorporează date privind sănătatea. Refuzul dvs. de a ne comunica astfel de date duce la imposibilitatea prestării serviciilor.

-Prelucrarea este efectuată în temeiul consimțământului dvs. prealabil și explicit, în cazul informărilor de marketing primite pe adresa dvs. de e-mail, exprimat la momentul abonării, pe site-ul nostru. Puteți alege să vă retrageți consimțământul privind materialele de marketing in orice moment, prin simpla accesare a link- ului de ‘dezabonare’ de la subsolul fiecărui newsletter.

 

Scopul prelucrării datelor cu caracter personal

Vă putem folosi datele cu caracter personal doar în următoarele scopuri :

– Furnizarea produselor oferite de societatea noastra;

– Soluționarea oricăror cereri și /sau reclamații cu privire la produsele livrate și/sau serviciile prestate;

– Respectarea obligațiilor noastre legale (cum ar fi obligații de păstrare a evidențelor)

– Analizarea și îmbunătățirea serviciilor și comunicărilor noastre către dvs.;

– Protejarea securității și gestionarea accesului la sediile noastre, sistemele IT și de comunicare, website-ul și celelalte sisteme;

– In scopul monitorizării și evaluării conformității cu politicile și standardele noastre;

-In orice scop aferent și/sau auxiliar oricărora dintre cele de mai sus sau orice alt scop pentru care datele dvs. cu caracter personal ne-au fost furnizate.

In cazul în care ne-ați acordat expres consimțământul dvs., vă putem prelucra datele cu caracter personal și în următoarele scopuri:

– Prestarea serviciilor care include prelucrarea datelor privind starea de sănătate;

– Comunicarea cu dvs. prin canalele pe care le-ați aprobat pentru a vă ține la curent în ceea ce priveste anunțuri și alte informații cu privire la serviciile și produsele noastre .(marketing direct);

Website-ul are dreptul de a transmite emailuri utilizatorilor săi. Acesta poate transmite un email imediat dupa înregistrarea pe website pentru a verifica contul, precum și să transmită alte emailuri cu scopuri administrative/operaționale, cum sunt: managementul contului sau menținerea sistemului. Aceste emailuri vor fi transmise pe toată perioada în care contul de utilizator nu este închis.

 

Partajarea datelor dumneavoastră cu caracter personal

 

Vă putem partaja datele cu caracter personal în următoarele împrejurări:

-Vă putem partaja datele cu caracter personal cu instanțe de judecată, autorități de aplicare a legii, autorități de reglementare sau avocați sau alte persoane dacă se dovedește necesar în mod just în vederea constatării, exercitării sau apărării unui drept în justiție.

-Putem folosi date cu caracter personal agregate și statistici în scopul monitorizării folosirii website-ului rashop.ro.

-De asemenea, vă putem partaja datele cu caracter personal cu societățile împuternicite – în principal prestatori de servicii din cadrul sau din afara. (furnizori pentru diverse servicii, cum ar fi servicii administrare și găzduire site, servicii administrare și găzduire platforma comerț online, servicii de publicitate) în vederea prelucrării datelor cu caracter personal în scopurile menționate mai sus, în numele nostru și doar în conformitate cu instrucțiunile noastre. S.C. RALADOPTIK STORE SRL va păstra controlul asupra datelor dvs. cu caracter personal și va folosi măsuri corespunzatoare de protecție, conform legii aplicabile, pentru a asigura integritatea și securitatea datelor dvs. cu caracter personal în momentul solicitării respectivilor prestatori de servicii;

In cazul în care Clientul decide să plătească cu cardul, întelege și este de acord că:

-va părăsi interfața rashop.ro și va fi redirecționat în interfața procesatorului de plăți cu cardul, NETOPIA Payments;

Datele colectate prin plug-in-urile și widget-urile terțelor părți de pe site-uri (cum ar fi Facebook Login care preia date din Facebook pentru a crea contul de utilizator) sunt colectate direct de furnizorii de plug-in-uri și widget-uri. Acestor date li se aplică politicile de protecția datelor ale respectivilor furnizori,  societatea noastra neavând nicio răspundere față de prelucrarea datelor de către aceștia. Altfel, vă vom divulga datele cu caracter personal doar când ne instruiți sau ne acordați permisiunea, când ni se impune prin legea aplicabilă sau reglementări sau cereri ale organelor judiciare sau oficiale să procedăm astfel, sau astfel cum se impune în vederea investigării unor activități  frauduloase sau infracționale.

Datele dvs. cu caracter personal nu vor fi transferate către terțe persoane sau către parteneri în scopuri de marketing direct.

 

Păstrarea datelor cu caracter personal

 

Datele cu caracter personal pot fi păstrate pe sistemele noastre tehnologice de date cu caracter personal sau acelea ale contractorilor noștri. Am adoptat toate măsurile ce se impun, atât cu privire la persoanele care intră în contact cu datele, spațiile în care sunt prelucrate datele, cât și cu privire la echipamentele tehnice utilizate în legatură cu prelucrarea datelor, pentru a ne asigura că datele sunt prelucrate în siguranță, cu asigurarea confidentialității acestora și împiedicarea accesului neautorizat sau pierderii datelor.

 

Actualizarea datelor cu caracter personal

 

Clientul poate gestiona setările contului său în pagina “Contul meu” din Website.Vă oferim posibilitatea de a actualiza/modifica informațiile personale de identificare și la dezabonarea de la buletine de știri și emailuri de marketing.

In cazul în care oricare dintre datele cu caracter personal pe care ni le-ați furnizat suferă modificări, spre exemplu dacă vă schimbați adresa de e-mail, adresa de livrare sau dacă doriți să anulați orice fel de cerere către rashop.ro sau dacă luați cunoștință de faptul că deținem orice date cu caracter personal incorecte cu privire la dvs., vă rugam să ne anuntați prin comunicarea unui e-mail la adresa contact@rashop.ro.

 

Perioada de timp în care se păstrează datele cu caracter personal

 

r.shop.ro implementează măsuri tehnice și organizatorice pentru organizarea procesului și criteriilor prevăzute pentru ștergerea sau eliminarea datelor dvs. cu caracter personal.

Datele dvs. cu caracter personal vor fi șterse sau eliminate atunci când nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost primite sau atunci când solicitați ștergerea datelor, prin exercitarea dreptului de a fi uitat și rashop.ro nu mai are obligația legală de a continua să stocheze datele respective. Cu toate acestea, vom păstra datele dvs. cu caracter personal atunci când acestea sunt necesare pentru exercitarea sau apărarea de către S.C. RALADOPTIK STORE SRL a unui drept al dvs. sau al altei persoane în justiție, până la finalul perioadei de retenție relevante sau până la soluționarea respectivelor acțiuni în instanță.

Cu excepția cazului în care ne solicitați în mod expres să stocăm datele dvs. cu caracter personal pe termen mai lung sau a cazului în care datele cu caracter personal sunt necesare pentru apărarea unui eventual drept în justiție fără perioada de păstrare, datele cu caracter personal vor fi șterse în termen de 3 ani de la ultima dată de accesare a contului dvs.

Puteți gestiona setările contului dvs. în pagina “Contul meu” din website-ul rashop.ro. Vă oferim posibilitatea de a dezactiva contul de pe website-ul nostru, oricând doriți, urmând pașii indicați pe respectiva pagină. După dezactivarea contului, noi vom șterge toate informațiile despre dvs.

 

Drepturile Clientului în legătură cu prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Sub rezerva anumitor condiții legale, aveți următoarele drepturi în legatură cu prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal:

– Dreptul de a cere societatii accesul la aceste date. Aveți dreptul de a obține de la societatea noastra o confirmare că se prelucrează sau nu date cu caracter personal care vă privesc și, în caz afirmativ, aveți acces la datele respective și la următoarele informații: ce date prelucrăm, în ce scop, dacă acestea au fost divulgate terților și cui, precum și perioada de stocare a acestor date. Vă vom reinforma, de asemenea, cu privire la drepturile pe care le aveți în ce privește datele personale, drepturi detaliate în această informare. Aveți dreptul de a primi gratuit o copie a datelor cu caracter personal ce fac obiectul prelucrării. Puteți solicita comunicarea informațiilor de mai sus în format electronic, situație în care datele vor fi furnizate într-un format electronic utilizat de noi în mod curent, cu excepția cazului în care solicitați comunicarea acestora în alt format.

– Dreptul de a cere rectificarea datelor. Aveți dreptul de a obține, fără întârzieri nejustificate rectificarea datelor cu caracter personal inexacte care vă privesc și/sau de a obține completarea datelor cu caracter personal care sunt incomplete, inclusiv prin furnizarea unei declarații suplimentare. Puteți să vă exercitați oricând acest drept prin accesarea paginii “ Contul meu” pe website-  ul nostru.

– Dreptul de a cere ștergerea datelor. Aveți dreptul de a cere ștergerea datelor personale care vă privesc, fără întârzieri nejustificate, iar societatea noastra  are obligația de a șterge datele cu caracter personal care vă privesc, în cazul în care se aplică unul din următoarele motive:

– Datele cu caracter personal nu sunt necesare pentru îndeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate.

– Vă exercitați dreptul de opoziție, în condițiile descrise la dreptul de opoziție și nu există motive legitime care să prevaleze în ceea ce privește prelucrarea.

– Vă exercitați dreptul de opoziție cu privire la utilizarea datelor dvs. în scopul marketingului direct.

– Datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal.

– Datele personale trebuie șterse pentru respectarea unei obligații legale a operatorului în temeiul legislației europene sau naționale. Puteți să vă exercitați oricând acest drept prin accesarea paginii “ Contul meu” pe website.

– Dacă contestați exactitatea datelor prelucrate, pentru o perioadă care să ne permită să verificăm exactitatea datelor

– Dacă prelucrarea este ilegală, și nu v-ați exercitat dreptul de ștergere, aveți dreptul de a solicita restricționarea prelucrării

– Dacă operatorul nu mai are nevoie de datele cu caracter personal în scopul prelucrării, dar le solicitați pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță

– În cazul în care v-ați opus la prelucrare, pe perioada pe care se verifică dacă drepturile legitime ale operatorului prevalează asupra celor ale persoanei vizate.

– În cazul în care ați obținut restricționarea prelucrării vă vom informa înainte de ridicarea restricției.

– Dreptul la opoziție în orice moment din motive legate de situația particulară în care vă aflați, de a vă opune prelucrării datelor dvs. personale. Nu vom mai prelucra datele dvs. cu excepția cazului în care avem motive legitime și imperoase, pe care le vom dovedi, care justifică prelucrarea și care prevalează

asupra intereselor drepturilor și libertăților dvs. sau dacă scopul prelucrării este constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

De asemenea, aveți dreptul de a vă opune prelucrării în orice moment, atunci când scopul prelucrării îl reprezintă marketingul direrct, inclusiv la crearea de profiluri atunci când măsura este legată de marketingul direct respectiv.

Atunci când vă opuneți prelucrării, în condițiile de mai sus, datele cu caracter personal nu mai sunt prelucrate.

– Dreptul la portabilitatea datelor.

Dacă nu sunteți mulțumit de răspunsul nostru, aveți dreptul de a înainta o plângere către Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

 

  • Actualizări ale Politicii de confidențialitate

 

Prezenta Politică de Confidențialitate a fost actualizată în luna decembrie 2020. Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dvs. cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. In

cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate și/sau o vom pune la dispoziție în alt mod.

 

  • Confidențialitate

Vă asigurăm că datele dvs. se prelucrează cu respectarea legii, în condiții de securitate și confidențialitate. Am adoptat toate măsurile necesare, atât intern, cât și în ce privește colaboratorii, pentru a asigura respectarea acestui principiu. Solicităm partenerilor noștri îndeplinirea acelorași condiții de Securitate și

confidențialitate, în ce privește datele personale. În cazul în care, în baza consimțământului dvs. comunicăm date terților, solicităm acestora respectarea cerințelor legale privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

  • Contact

Dacă doriți să ne contactați în legătură cu orice întrebări legate de prezenta politică de confidențialitate, precum și de prelurarea datelor dvs. cu caracter personal, vă rugăm să ne transmiteți un email la adresa contact@rashop.ro